onsdag 31. mai 2017

Gjestedesigner i mai.

Vi har med oss en ny gjestedesigner denne måneden. Du skal få bli litt bedre kjent med Henriette Brynjelsen. Hun valgte seg digi nr 153 fra vår sponsor, KreativeHenderDigis. Da overlater vi ordet til Henriette:

Så hyggelig å bli spurt om jeg vil være gjestedesigner for Papirlosjen denne måneden.

Fortell kort om deg selv:
Jeg heter Henriette, er fra Oslo, og bodd de siste 27 årene i Haugesund hvor jeg trives veldig godt. Jeg er gift, og vi har fire barn. Tre jenter på 23, 21 og 19 år og en gutt på snart 13 år, i tillegg har vi en stor hund, rasen er Siberian Husky.
Jeg har mitt eget scrapperom på loftet. Der er jeg så ofte jeg har mulighet. Dette er en hobby som jeg synes gir meg mye! Da slapper jeg av, og koser meg. Det er utrolig gøy å lage album til barna, kort, og andre små gaver til familie og venner.

Fortell om bidraget ditt:
Jeg synes det er veldig gøy og spennende å prøve ut nye bretteteknikker, denne gangen ville jeg prøve meg på Svingekort. Jeg fant mal og forklaring på dette i Ett trykk nr. 1. 2017. Jeg begynte kortet med det flotte mønsterarket fra Papirdesign. Deretter valgte jeg å ha det flotte tekststempelet fra Kreative Hender Digis som hovedmotiv i midten av kortet. Rundt rammen har jeg brukt “blingbånd”, da jeg syntes dette fremhevet hovedmotivet og rammen bedre.
Jeg har laget et “blomsteroppsett” med forskjellige blomster i ulike lillafarger, og noen hvite for å få større form og bevegelse i kortet. Til slutt pyntet jeg med sommerfugler, perler og metallhjørner. Dette for å skape mer variasjon, når jeg først har begynt å pynte er det vanskelig å slutte. På innsiden av kortet har jeg valgt den flotte jente diesen fra papirdesign i lilla Bazzill. På den siste siden har jeg laget et hvitt skrivefelt, slik at jeg kan skrive en liten hilsen, denne er pyntet med lilla blomster.Når begynte du med scrapping?
Jeg har drevet med papirhobby, laget og pyntet album, laget kort, tegnet og malt omtrent hele livet. Jeg startet med selve scrappingen i ca. 2002/2003. Da laget jeg mest LO (layouts), noe som var nytt for meg på denne tiden. Etterhvert ble det kort med forskjellige bretteteknikker og Project Life (PL).

Fortell om stilen din og har den endret seg i løpet av årene?
Det er vanskelig å beskrive min egen stil, men jeg vil si at stilen min som oftest går i Vintage eller Shabby Chic. Selv om jeg har en egen stil, som jeg trives best med, og som jeg synes er “meg”,  er det gøy å variere ved å prøve ut nye og ulike stiler. Det som ofte går igjen på det jeg lager er mange blomster, blonder, vintage-bilder, halvperler, bling, osteklut og metallpynt, noe som er typisk både vintage- og Shabby Chic -stilen. Jeg liker å ha flere lag med masse pynt for å gi personlig preg til kortet. Det kan være vanskelig å begynne pyntingen, men når jeg først har kommet i gang, er det vanskelig å slutte.
Det er vanskelig å si om stilen min har endret seg i løpet av de siste årene, men det jeg kan se er at kreativiteten har blitt bedre og noen av kortene har blitt mer avanserte. Til tross for dette har det som regel alltid gått i stilen Vintage og Shabby Chic.      

Hva inspirerer deg og hvor henter du det i fra ?
Jeg blir inspirert av å besøke scrappebloggere, instagram, pinterest og facebooksider. Det er så mange flinke scrappere, og et hav av inspirasjon der ute. Jeg får også mange gode ideer fra ulike scrappeblader.

3 ting du ikke kan scrappe uten ?
Det var ikke lett…., det må bli mønsterark/ bazzill, blomster og dies.

Ditt beste råd til en nybegynner ?
Alle har vi vært nybegynnere. Når jeg var nybegynner var det nesten ingenting å få kjøpt av slike scrappeting vi har i dag, så for meg kom det gradvis. De som er nybegynnere i dag, er det nok litt vanskeligere å velge da det er så mye av alt. Tror det er lurt å begynne i det små, med et skjærebrett, linjal, lim, tape, en god saks, noen hvite, og noen få mønsterark du liker. kanskje litt pynt. Ikke kjøpe for mye i begynnelsen, kan fort bli dyrt og bomkjøp.
Kanskje låne/ kjøpe brukt i begynnelsen for å finne din stil, og hva du liker å bruke.
Det er mange stiler, og måter å scrappe på, ingenting er feil! Det viktigste er å kose seg med hobbyen :))

Hvor finner vi deg? (blogg, instagram, FB side osv)
Min blogg heter:
henriettesskaperglede.blogspot.no
Instagram:
henriettesskaperglede
FB side:
Henriettes Skaperglede
Pinterest:
henriettesskaperglede

Losjejentene takker Henriette så mye for nydelig bidrag og gode svar. Veldig artig å bli litt bedre kjent med personene bak de flotte kunstverkene vi ser. Neste gang kan det være deg vi spør om å være gjestedesigner? Til slutt gjentar vi Henriettes oppfordring: Det viktigste er å kose seg med hobbyen :)1 kommentar: