torsdag 29. juni 2017

#Bilder Inspirasjon

I dag er det min tur til å inspirere hos Papirlosjen  Bruk bilde som tema for vår utfordring.  Og fra inspirasjonsbildet vårt har eg henta fargen blå som iallefall gjekk igjen på denne ferien.  Blå himmel og blått hav :)
Måtte sommeren på Vestlandet og bestemme seg for å bli litt bedre ;)

søndag 25. juni 2017

At the sea...I dag vil eg vise dere ei "dille" som eg har fått, nemlig rammekort! Syns denne type kort er veldig dekorative og er litt ekstra enn et vanlig kort.


I tillegg har eg brukt Magnolia stempel, det er en evighet siden sist også... Begynte å like dei igjen no, så muligens det kommer flere i tiden fremover ;-)

Selve basen til kortet/ramme brukte eg et nydelig mønsterark fra Blue Fern - Jubilation, bare digga "treark". Eg har og brukt en teknikk som det er veldig lenge siden sist, maskert to ulike stempel. Så i dette tilfelle er Tilda et stempel og livbøye med gjerde et stempel. Veldig kjekt å gjøre to stempel om til ett. 


 Fyrtårnet er en dies fra Studio Light, som eg har "sverta" med rød stempelpute. Måkene er også dies, men husker ikkje produsent. Stemplene er fargelagt med Promarker.Eg har limt art stones fra Prima/Finnabair i bunn av rammekortet.

Papirlosjen feirer 3-årsdag i juni så utfordringen vår er å bli inspirert av dette bilde her:

 
Eg er blitt inspirert av blåfargen i bilde og boblene...

Vi har enda plass til flere bidrag til utfordringa vår, så kom å vær med :-)


Kanskje du har fått inspirasjon til å lage rammekort eller "koste støvet" av en gammel teknikk?


Klem fra DT-Monica
JUNI kort-kit frå Scrapomania

inneheld so masse fint 
 ♥
 ♥
På bloggen min finn du kva eg har brukt utanom kit'et.
Elles  kjem det fleire kort utover dagen

Klem frå DT-Audhild

torsdag 22. juni 2017

Shake it

Idag er det min tur og komme med litt inspirasjon til utfordringa vi har gående. Idag har jeg laget ett shaker kort. Vi i Papirlosjen feirer 3 årsdag og da passer det jo med et bursdagskort.


 Jeg har blitt inspirert av stemninga i bildet og den rosa rosen og teksten.


Kom og bli med på feiringa av dagen vår og bli med på utfordringen

søndag 18. juni 2017

Ut i naturenDet er igjen min tur til å komme med litt inspirasjon
til utfordrigen vi har gående.
Denne er oppgaven å bli inspirert av dette bildet.
Sponsor er JapanPhoto.
 


Eg har blitt inspirert av bruntonene i inspirasjobsbildet
samt naturen bak såpeboblene.
Og eg kunne ikke la vær å bruke motivet på kortet mitt,
da eg synes det ligna inspirasjonsbildet.


 

Ta gjerne turen innom bloggen min.
torsdag 15. juni 2017

Gla-kort

Vi er halvveis i feiringen vår, og i dag vil jeg vise dere et kort som gir meg en gla følelse av å lage. Kom å bli med på utfordring du og! 


Sponsor denne måneden er Japan foto. 


Jeg har blitt inspirert av den rosa rosen, både i farge og at det er blomster. I tillegg til at jeg blir glad av inspirasjonsbildet, så kan vel si jeg er inspirert av følelsen og. 
For mer informasjon og bilder om kortet mitt, se innom bloggen min da vel! 

mandag 12. juni 2017

Ungdoms kort

Hei. I dag har jeg laget ett kort til ungdom som DT for Papirlosjen. Dette er tiltenkt gutt, men kan selvfølgelig brukes til begge kjønn. Jeg ble inspirert til kortet igjennom månedens inspirasjons bilde hos Papirlosjen. Vi feirer nemlig 3 år. Hipp, hipp hurra


Det er dette bildet som er inspirasjonen, og jeg ble i første omgang inspirert av hånden som holder vinglasset. En herrehånd. Altså var tanken ett herrekort. Og det utviklet seg til dette kortet underveis. 


Ble kanskje mer ett ung herre kort?
Såg så at jeg også brukte bobler på kortet. 
Dette var ikke tiltenkt til inspirasjons bildet, men underbevisstheten jobbet selv :-) 


Jeg har brukt en nydelig dies fra Joy til boblene. En søt nett liten sak, med ett stort bruksområde. Stjerne diesen i bakgrunnen er også en dies jeg bruker mye til herrekort.


Har brukt papirer fra Kaisercraft og Papirdesign. Gratulerer er også fra Papirdesign. 
Embosset med svart heavy embossing pulver. 
Den gir en veldig tykk og glatt overflate.


Det var min inspirasjon til månedens utfordring hos Papirlosjen. 
Håper du også blir med oss og feirer dagen vår :-)


torsdag 8. juni 2017

Feiringa forsetter med roser

Eg har laga ein del blomar i det siste, og ein av dei er denne rosa her. Den er enkel å lage, og tek ikkje så veldig lang tid.

Denne tek utgangspunkt i ein Panduro punch. Den er på 1,5" diameter.  Punchen kjem i sett på 3. Dei to største synes eg passar godt i lag, den minste brukar eg alltid for seg sjølv, for den er liten.

Viss du har ark som er ganske like på begge sider, kan du sverte kantanae i staden for å måle dei. Det blir veldig fine roser, som passar perfekt til prosjekta dine.

Eg brukar restepapir når eg lagar blomar, og sidan eg målar dei, så treng dei ikkje ha same farge.

Eit lite obs. Eg erfarer at punchane ikkje alltid er så glad i dei tjukkaste arka, som Bazil og Maja, så bruk helst litt tynnare ark.Eg startar med å punche ut 5 like roseblad.


Så formar eg dei. 3 av dei blir forma likt, det er dei 3 underste på den ferdige rosa. Eg hadde ikkje noko spesialutstyr, men korken på ein roll-gell pen er rund og fin, og fungerer heilt greit til føremålet. 


Dei 2 siste "knip" eg, detter er dei to som skal vere i midten av rosa. 


Så malar eg dei på ei side, dei to som skal i midten, maler eg av og til på begge sider, men dei må malast på "undersida"
Her har eg først gjeve dei eit strøk blått, og så brukt den gull/grønne frå kanten og inn.  Malinga eg har brukt er frå Prima, men bruk noke du alt har i tinga dine. 

Her er dei to som skal bli til knopp limt saman, legg merke til at malinga er på utsida/undersida av desse blada, Det som er inne i midten vil ikkje syne når den er ferdig.


Her er det 3 blad limt på

4 blad.

 Og den siste. Pass på at dei ikkje kjem direkte over kvarandre, men "midt i mellom" den forje. Eg brukar også ein tynn redskap og "dyttar" litt hardt ned i botnen på rosa for å få ho til å forme seg litt meir. For å få det til må du ha ei slik svart matte under, eller noko anna som gjev etter ved trykk. 


Desse blada er diesa ut med ein Kort og Godt plate. Svert kantane litt før du limer dei på blomen. Eg passer også på at dei berre syner litt utforbi blomen. 


Det siste eg gjer, er å fylle litt lim ned i midten, og helle nedi nokre microperler.


Eg bruker Panduro Quick glue på slike blomar, for den tørkar raskt, men ikkje så raskt som limpistol.  Og eg får "lim over alt" når eg brukar limpistol på så små prosjekt.  Men bruk det du likar best. Men om limen brukar lang tid å tørke, så bør du lage fleire blomar om gangen, og late dei tørke mellom kvar liming. 


Vi har fremdeles bursdag hos Papirlosjen, og her er blomen brukt på eit bursdagskort til ein liten gut.  Eg er fremdeles fasinert av såpeboblene.  Stempelet er fra Mo Manning


Klem Anita

onsdag 7. juni 2017

Legends of the sea del 2

Då er eg endeleg klar til å vise dei 2 siste korta eg laga med kortkittet frå Scrapomania

Eg legg ved bilde av det første kortet også, for å vise kor mykje du får ut av eit kort kitt.  Og eg har 2 ark, og ein neve pynt igjen.

Den pynten eg har lyst å trekke fram, er eit band av hamp. Det kunne eg trekke og dra i, på same måte som osteduk, og kan difor lage flotte underlag til blomar, eller noko som likna på fiskegarn.

3 kort, og ark nokk til eit til, er ein super start om du vil begynne med kortlaging. Eller berre trenger inspirasjon til å komme igang igjen.  Kort kitt finn du her: Scrapomania. Eg begynte med det andre kortet, dette er laga med ark-restane etter det. 
 Her ser du hampen under dei nederste blomane, og noke av den klipte eg i stykker og stakk nedi øverst.

 Tutorialen til dette kortet finn du her: Twist pop up card, by Maymay.

 Baksida

Her er det første kortet eg laga. 
Dette er standard 15*15 kort, pynta på alle sider.  Informasjon om kortet og fleire bilder finn du her: Legends of the sea

Eg gløymde å ta bilete før eg starta, men her er det som var igjen etter at første kort var laga. 


Klem Anita

tirsdag 6. juni 2017

Minialbum - Tenerife 2016

Losjejentene har noen fantastiske sponsorer, en av disse er Scrapomania som sponsor oss med ulike kit! Så i dag vil eg vise dere hva eg har fått å virkelig kose meg med... sukk sier bare eg... Eg har fått ett sett med dies, utklippsark/3D og noen skikkelig lekre mønsterark (som kommer i et eget innlegg). Alt dette er fra Studio Light og i maritim stil, spot on for meg <3
 

Ut av dette så måtte eg bare lage et minialbum fra sommeren i fjor som vi tilbragte på Tenerife. Eg får advare dere med en gang, dette blir bilderas.... så "hold fast":-)

Eg har valgt å plukke ut noen av bildene fra turen våres, slik at det totalt er 10 sider med frem og bakside. Albumet kunne nok vært mange flere sider, men har valgt meg ut et lite knippe.

Størrelsen på albumet er 15 x 20 og eg har brukt Bind it all til å "feste" sammen albumet.
Selve basen til albumet er laga i kraftkartong med kvit bazzill som paneler. Til mønsterark har eg brukt Pion - Legends of the sea.

Fremsiden såg eg for meg ganske raskt skulle være enkel med Tenerife og 2016 på. Der eg har eg brukt den øverste delen av arket Make Waves og brukt deler fra utklipp/3D- arket. Motivet har eg satt 3D-puter på. Teksten og årstallet har eg brukt en dies  i gull foil.

 
 
 

 
Side 2 og 3 har eg valgt å bruke mønsterarket Go west, til pynt har eg her brukt fra utklipp/3D arket og diesen  Romantic summer fra Studio Light og Diver. Eg har også brukt sea animals fra Joy. Sjødyrene er stansa ut fra mønsterarket  Jolly Roger.  
 

På side 3 og 4 har eg brukt Sea grass som mønsterark. Pynten eg har brukt på side 3 er tatt fra utklipp/3D-arket og på teksten var det opprinnelig To the Beach, men klipte vekk to siden lille snuppa allerede sitter på stranda. Kula nede i venstre hjørnet, er "dobbel" slik at det blir en skikkelig effekt 3D-puter under. På venstre side så har eg brukt diesen Bubble circle, den liker eg virkelig godt. Ellers så er teksten oppe i høyre hjørnet klipt ut fra etiketten til utklipp/3D-arket.

 
 
 
 

 
 

Dei neste sidene 5 og 6 har eg brukt mønsterarket swim with me og pynten er fra utklipp/3D- arket. Noe er satt 3D-puter under mens andre ting er limt rett på mønsterarket.


 På dei to siste bildene var fra en tur vi hadde i Loro Parque, der har eg brukt diesene Seal, Dolphin, Qualle og Diver. Pynten på siste side er tatt fra utklipp/3D- arket.

 
 
 
 

Baksida har eg ikkje gjort noe med enda, litt usikker på om den bare skal være slik. Syns motivet er sååå nydelig i seg selv, at det gjerne ikkje trenger noe. Til baksida har eg brukt mønsterarket Make Waves

 
Da er bilderaset ferdig og håper eg har gitt dere masse inspirasjon og lyst til å lage et album enten av årets eller fjorårets ferie. På Scrapomania finner du hvertfall mye lekkert innen den maritime stilen, enten det er dies, mønsterark eller anna dill.Klem fra DT-Monica