Sider

onsdag 1. mars 2017

Gjestedesigner

Som kjent har vi i Papirlosjen lyst til å gi favoritten vår fra utfordringene våre muligheten til å være gjestedesigner måneden etterpå. Favoritten vår i januar ble

Helga Elin Pettersen

Fortell kort om deg selv:

Jeg heter Helga og er en nordlands-jente på 43år som bor på Sola. Har en fantastisk samboer og 3 herlige barn på 4, 20 og 21år og et barnebarn på snart 2år. Jeg er så heldig å bli en av DT-gjengen hos Scrapiness høsten 2015 og der er jeg fortsatt. Det er utrolig kjekt og utfordrende for en relativt "nybegynner" som meg å få den muligheten og jeg storkoser meg meg denne hobbyen :-)
 
 

Fortell om bidraget ditt:

Jeg har laget et vintage-kort til min mormor som fyller 95år. Det herlige motivet gav meg inspirasjon til å lage noe i "gammelt" stil, men som likevel fremhevet ungdommens glød fra motivet. Jeg har brukt motivet som bakgrunn på kortet båe inni og på fremsiden. Her tenkte jeg på en utfordring hos Scrapiness som jeg nettopp har slitt med å lage inspirasjon til, og jammen kom ikke løsningen nå når jeg var ferdig. Hehe, er ikke det typisk? Ellers har jeg brukt både stensil og embosset bakgrunnen, gesso og mist i tillegg til å rasle kantene og sverte med distress ink. Ellers har jeg pyntet med bling, blomster og metall.

 

Når begynte du med scrapping?

Jeg oppdaget denne herlige hobbyen for 3 år siden da jeg bestemte meg for å brette et bursdagskort til min søster. Jeg googlet litt på brettekort og havnet inn i en verden jeg ikke ante eksisterte! Ikke hadde jeg fantasert om å finne så masse fantastisk og inspirerende kunst! Og siden har jeg vært hekta kan man si, hihi :-)
Derav mitt navn på sosiale medier, "Hekta på papirkunst".

 

Fortell om stilen din og har den endret seg i løpet av årene?

Jeg vet ikke om jeg har funnet noen stil som er meg ennå, men jeg kan vel enklest si at det er motsatte av CAS. Altså langt fra clean and simple. Jeg elsker å stæsje på masse på alt jeg lager!
Det er så mye jeg liker og vil prøve, og jeg lager vel en herlig blanding av alt; mixed media, vintage, farger, brettekort og LO'er. Jeg har akkurat beveget meg inn i lerret- og Art Journaling verdenen og syns det er utrolig morsomt og spennende å prøve meg frem med nye ting og teknikker.
Jeg kan uten tvil se at jeg har endret stil fra min første LO til i dag, og er litt mer sikker på hva jeg vil lage nå og hvordan. Jeg liker å gjøre min egen greie uten for mye "oppskrift" og føler vel at det er mer meg... Brettekort og album liker jeg å ta fra "hodet" (Hihi, er vel fordi jeg generelt ikke liker oppskrifter og bruksanvisninger).
Men jeg hente likevel masse ideer og inspirasjon fra andre, og det utvikler det slik at det passer meg.

 

Hva inspirerer deg og hvor henter du det fra?

Jeg blir inspirert av mye forskjellig. Jeg kan f.eks se et mønster, form eller et bilde som gir meg en ide, eller kanskje bare dagsformen er med på å bestemme hva jeg lager.. Jeg kan leke lenge med en ide før jeg plutselig føler for å svinge meg rundt og prøve å lage det jeg har tenkt på.
Jeg finner også mye inspirasjon på FB-grupper, Pinterest og Youtube. Bredden "der ute" er enorm og det gjør jo dette til en hobby som gir rom for uendelig kreativitet og utvikling.
 

3 ting du ikke kan scrappe uten?

Stensil, Gesso og mist er flittig brukt hos meg, og jeg lager nesten aldri noe uten dette.. Og masse stæsj siden jeg er glad i å overpynte prosjektene mine.
 

Ditt beste råd til en nybegynner?

Prøv deg frem, spør deg rundt og utforsk din kreativitet før du handler inn masse stæsj og utstyr (det skulle noen ha fortalt meg.. hihi)

Det finnes så utrulig masse spennende på marked som gir deg en "må ha" følelse, men vente med å kjøpe alt som frister. Man oppdager etter hvert hva man har behov for og liker å bruke. Og ikke minst lag ting for din egen del og ikke for andre! Kos deg og husk at det ikke finnes begrensninger eller fasit: du kan bruke fantasien og lage nøyaktig det du selv ønsker og etter egen smak!
Det er det som er så fantastisk med denne hobbyen! <3

 

Hvor finner vi deg? (blogg, instagram, FB-side)

FB: Hekta på papirkunst
 
Tusen takk for titten og at jeg fikk være gjestedesigner hos dere denne måneden!

 
 
Helga Elin har brukt Digi 117
 
Losjejentene takker så mye for et herlig bidrag. 

Har du lyst til å være gjestedesigner hos oss så må du i første omgang legge inn bidrag i utfordringene våre. Ut i fra bidragene som kommer inn stemmer vi fram favoritter hvor en av de får muligheten til å være gjestedesigner hos oss. Vi er tilbake 5.mars med ny utfordring.

 
Klem fra Losjejentene.
 

 


 

 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar